Wie was Floris V?

Wie was Floris V?

Floris V (de Vijfde) was een edelman. Hij was graaf van Holland en Zeeland, later ook heer van West-Friesland. Hij werd geboren in Leiden en leefde van 1254 tot 1296. Floris werd ook wel der keerlen god genoemd. (Keerlen god betekent god van de boeren.) Want hij hielp in Kennemerland de boeren tegen de edelen. Waar de edelen op hun beurt niet zo blij mee waren. Hij heeft belangrijke dingen gedaan. Bijvoorbeeld het Muiderslot, de Ridderzaal en het binnenhof gebouwd.

Veel mensen hebben wel gehoord van het Pieterpad, maar er zijn weinig mensen die weten dat er ook een Floris V-pad bestaat. Deze LAW (Lange Afstand Wandeling) loopt van Amsterdam tot Bergen op Zoom en gaat dan via de GR-12 naar Parijs. Van Amsterdam naar Parijs, en onderweg kom je De Kwakel tegen! Vandaar dus de naam van onze B&B!

Onze eerste wandelaars hebben we van de week mogen verwelkomen. Van Weesp 19 kilometer met baggage op naar Kortenhoef. Wat erg knap is, is dat het een gezin was met 2 kinderen van 11 en 14 jaar, die na 19 kilometer door regen en wind nog uiterst vrolijk arriveerden. Chapeau! We zijn dan ook erg blij met hun recensie op Facebook & op Zoover.