Blog 1: Collega B&B te gast

Bed & Breakfast Kortenhoef

Als je mensen verteld dat je een B&B bent begonnen komt vaak het tv-programma Bed and Breakfast ter sprake. Voor degene die dit programma niet kennen; drie bed & breakfast eigenaren logeren allemaal één nachtje bij elkaar. Tijdens hun bezoek onderwerpen ze elkaars B&B aan een grondig onderzoek.

Voordat het gebouw van B&B Floris V er stond, heb ik alle afleveringen met een schriftje op schoot bekeken. Elke puntje van kritiek en elke punt van lof, waar ik me in kon vinden, kwam in mijn B&B-bijbel te staan. Dus toen het gebouw klaar was en er ingericht moest worden werden de punten een actielijstje. Ondanks dat ik Facilitair Management heb gestudeerd, was het tv programma een schat aan informatie. Zo schafte ik o.a. een föhn, washandjes, kruik, krukjes voor de koffers aan. Het zijn de kleine dingen die een verblijf veraangenamen. Het hoeft natuurlijk niet, maar ik vind het leuk om mensen te verwennen en zich te laten verbazen.

Of wij ook een keer te zien zijn bij omroep Max? Nee, voor ons geen camera’s, maar tips & schouderklopjes zijn meer dan welkom! En zo kwam het dat we opeens een boeking kregen van een collega B&B. De reden van de boeking was niet omdat ze eens bij een andere B&B wilde kijken, maar puur omdat ze een event op het mediapark in Hilversum hadden. Uit ervaring weten we dat het leuk en inspirerend is om te kijken hoe een collega B&B het doet. Wat een leuke enthousiaste gasten, als u ooit met z’n tweetjes eens naar Rotterdam gaat…ga dan slapen bij BnB Rotterdam Noord.

Onze boekingen lopen o.a. via Bed and Breakfast Nederland. Gasten krijgen na afloop een mailtje om een review op de website achter te laten. Als een collega je beoordeelt met een voortreffelijk 9.8 score, ga je zeker stralen! Met als positieve ervaring “…Kwamen tot rust in deze prachtige B&B. Bewust gekozen voor duurzame materialen, positieve sfeer. Een heerlijke plek om even tot rust te komen…” en eindigend met “…Alles is gemaakt met zorg dus geen verbeterpunten.” Dan kan onze dag niet meer stuk!!